Humanitarna akcija “Do Vira i nazad”

Naš kolega vatrogasac Ivan Mance sudjeluje u biciklističkom dijelu humanitarne akcije iz naslova. Detalje oko akcije možete pročitati na nižim linkovima, jasno spominje se i naš DVD Blato-Zagreb.

#EDIT# Humanitarni izazov je uspješno završio.

Marko Kos i Ivan Mance u dva dana provezli su biciklističku rutu od Vira do Zagreba.

Prvi dan prošli su 215km, popeli su se ukupno 3316m, vozeći 11 sati i 37 minuta. Kod Stinice (na Jadranskoj magistrali Prizna-Senj) ih je grijalo ugodnih 44°C, a isti dan navečer na vrhu Kapele (888m) ih je rashladilo još ugodnijih 14°C. Sa burom u prsa od Stinice, preko Senja, Vratnika, Brinja do vrha Kapele, može se reći da su prošli jednu izazovnu i zahtjevnu biciklističku rutu, a koja je prvi dan završila u Josipdolu.

Drugi dan ruta i izazov su uspješno dovršeni vožnjom od Josipdola do Zagreba, ukupne udaljenosti 91,9km, ukupnog uspona 562m te vremenom vožnje od 4 sata i jedne minute.

Ono najvažnije izazov “Do Vira i nazad”, a u sklopu platforme “Čini pravu stvar” nalazi se trenutno na drugom mjestu po ukupno prikupljenim sredstvima za humanitarnu pomoć, od ukupno 63 provedena izazova. Ovime se mora zaključiti kako je humanitarac, sportaš i promotor udruge “Mali zmaj”, gospodin Marko Kos (uz podršku obitelji i prijatelja te u biciklističkom društvu našeg vatrogasca Mancea) odradio jednu uspješnu i hvale vrijednu, ali i fizički izuzetno zahtjevnu, humanitarnu akciju.

Više na linkovima:

Čini Pravu stvar

Ruta 1

Ruta 2

Članak 1

Članak 2

Članak 3

Članak 4